Motorozás határok nélkül

Egy japán motoros, aki nem ismert lehetetlent. Eljutott motorjával a Mount Everestre, az Északi- és Déli-sarkhoz, átszelte Ázsiát és Afrikát.

 

motorcycle-4008900_1920.jpg                                                          mohamed Hassan képe a Pixabay -en.

Shinji Kazama 1950-ben született motoros, aki nem ismert lehetetlent. Különböző versenyeken indult, mint például az 1982-es Párizs-Dakar Rallyn (ő volt az első japán induló), amin a későbbiekben is részt vett.

1984-ben a Mount Everestet először a déli, Nepál felőli oldalán vette célba, ahol egészen 5880 méterig jutott motorkerékpárjával. A következő évben az északi oldaláról kezdte expedícióját a hegyen, itt 6005 méter magasságig jutott. Mindkettő próbálkozása világrekord lett, hiszen előtte senki ilyen magasra nem jutott motorral.

Következő nagy vállalkozására 1987-ben került sor, amikor egy extrém hideget bíró motorral elérte az Északi-sarkot. Kísérőcsapatával 44 nap alatt tette meg a távot. 

xshinji-kazama-el-solitario20_jpg_pagespeed_ic_v3lmjfegl6.jpg A motor, amivel az Északi-sarkot meghódította (TW200) Link

Az északi-sarki expedíciójának sikerén felbuzdulva, 1992-ben a Déli-sarkot célozta meg. Ezt a vállalkozását már körültekintőbben szervezte meg. A motorja ugyanaz a típus volt, mint amit az Északi-sarkon használt, de kisebb módosításokat végrehajtottak rajta, például csökkentették a szennyező anyagok kibocsátását. A nehezebb területeken a motor első kerekére szerelt sítalppal közlekedett. A körülmények nem alakultak ideálisan, így az eredeti tervtől eltérően (ami az volt, hogy újévkor éri el a déli-sarkot) január 3-án érkezett meg az Amudsen-Scott déli-sarki kutatóállomáshoz.

2004-ben részt vett újból a Párizs-Dakar Rallyn, ám ekkor súlyos sérülést szenvedett. A motorozást felépülése után sem hagyta abba. A WHO a 2000-2010-es periódust a Csont és Ízület Évtizedének (Bone and Joint Decade) nyílvánította, ennek lett egyik jószolgálati nagykövete. Ennek keretében 2007-ben az eurázsiai kontinenst (18000 kilométert megtéve), majd 2008-ban Afrikát szelte át motorral (ez 21000 kilométer volt). Ezek után még további utakon vett részt: átszelte Ausztráliát és Chiléből kiindulva eljutott Svédországig. 

 

(Forrás:https://drivetribe.com/p/how-many-of-you-know-shinji-kazama-dyUhwh-8Tq2cOZvwmOV3ZA?iid=KkAoGjE2Q2GasVQ0sdW9dAhttps://elsolitariomc.com/blog/2017/11/13/the-polar-adventures-of-shinji-kazama/)

 

theonlineblog

Kedvtelésből indított blog, amelyen mindenféle témájú bejegyzések megtalálhatóak lesznek. Rendszertelen időközönként kerülnek fel a posztok.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása